Zaalvoetbal

Onze jongeren nemen met twee ploegen deel aan de Brusselse zaalvoetbalcompetitie: ontspanning en een manier om te groeien als persoon.

Sport en zaalvoetbal leeft sterk onder onze jongeren.

Heel vaak krijgen zij, om uiteenlopende redenen, moeilijk toegang tot het bestaande aanbod van clubs en competities. Met het oprichten van eigen zaalvoetbalteams die uitkomen in een officiële competitie willen we hieraan tegemoet komen. We zien het als onze opdracht om inclusie te realiseren en ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren niet uitgesloten worden van maatschappelijke structuren.

Sport is meer dan  ontspanning, het is een zinvolle vrijetijdsbesteding die je fysiek en mentaal sterker maakt en waardoor je je beter in je vel gaat voelen. Voor veel jongeren is sporten de ideale uitlaatklep, een gelegenheid om alles even los te laten en aan niets te moeten denken, even ontsnappen aan de soms beklemmende of stressvolle situatie waarin sommigen van hen leven. Na het sporten komen kinderen en jongeren tot rust, en slapen beter. Sporten laat hen groeien als persoon.

Met onze beide teams (MN Club en MN City) willen Minor-Ndako en partner ThinkTalent een positief verhaal brengen.

“Wij vinden het voor de eigenwaarde van die groep kwetsbare jongeren niet alleen van belang dat ze kunnen sporten, maar dat juist zij dat eveneens in een heerlijke uitrusting kunnen doen. Hen dat gevoel van ‘kunnen meedoen’ en ‘trots’ geven. Naast het geloof in de kracht van sport vinden wij het evident om naast winst maken ook iets terug te geven aan de maatschappij”, aldus Bart Van Bambost, managing partner van ThinkTalent.

Meer lezen over dit nobele initiatief? Bekijk dan zeker ook het openhartige artikel dat coördinator Gijs Vercoutere en psychologe Kerstin Thys schreven voor de website van sociaal.net: “Hier zijn jonge vluchtelingen vooral talentrijke sporters”.

Voor meer informatie kan je terecht bij Gijs Vercoutere.

Volg ons alvast op Instagram via de hashtag #minorndakosport.

Met de steun van:

Re¦ügions-regios NL blancLogo_n-sport_2015_cmyk_horizoantaal