Studiotraining

Zelfstandig wonen voor + 16-jarige vluchtelingen, veel aandacht voor afspraken, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid. (Anderlecht en Aalst)

Studiotraining vormt een brug tussen de leefgroep en begeleid zelfstandig wonen. De jongere woont zelfstandig in een studio aangrenzend aan het gebouw waar steeds begeleiding aanwezig is.

Iedere jongere krijgt een individuele begeleider toegewezen, die waar nodig voor ondersteuning zorgt. Ze zien deze begeleider meerdere keren per week. De begeleiding gaat ook aan huis. Er is aandacht voor gezondheid en psychisch welzijn, maar ook voor de schoolsituatie, het juridische traject en het sociale netwerk van de jongere. Jongeren kunnen rekenen op ondersteuning en overleg om belangrijke keuzes te maken.

Tijdens het verblijf in een studio, zelden langer dan een jaar, zoeken de begeleider, de jongere en de voogd samen naar een gepast en duurzaam traject voor nadien.

In de voorziening in Aalst zijn er drie studio’s, in Anderlecht zijn er vier studio’s. Elke wooneenheid heeft naast een woonruimte en slaapkamer ook een eigen keuken en badkamer.

Voor meer informatie kan u terecht op bij een van onze medewerkers in Aalst (053/70 99 79) of Anderlecht (02/503 56 29).