Studiotraining

Zelfstandig wonen voor + 16-jarige vluchtelingen, veel aandacht voor afspraken, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid. (Anderlecht en Aalst)

Studiotraining vormt een brug tussen de leefgroep en begeleid zelfstandig wonen. De jongere woont zelfstandig in een studio aangrenzend aan het gebouw waar altijd een begeleider aanwezig is.

Tijdens het verblijf is er nauwe samenwerking tussen jongere en de studio-begeleider om zelfstandig te leren worden. In de begeleiding komen alle levensdomeinen aan bod: gezondheid en psychisch welzijn, school, het juridische traject en het sociale netwerk van de jongere. Jongeren kunnen rekenen op steun en overleg om belangrijke keuzes te maken.

De jongeren kunnen ongeveer een jaar in de studio wonen. In die tijd zoeken de begeleider, de jongere en de voogd samen naar een gepast en duurzaam traject voor later.

In de voorziening in Aalst zijn drie studio’s, in Anderlecht vier. Elke wooneenheid heeft naast een woonruimte en slaapkamer ook een eigen keuken en badkamer.

Meer informatie? Aalst (053 70 99 79) of Anderlecht (02 503 56 29).