Pleegzorg

Ondersteuning van pleegzorgdiensten voor de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen in een gezin, een project samen met Pleegzorg Vlaanderen.

op 30 en 31 Januari 2017 gaat de  “ALTERNATIVE FAMILY CARE” TRAINING door bij Minor – Ndako

Locatie:                        Minor-Ndako, Vogelenzangstraat 76, 1070 Anderlecht
Datum:                           30 en 31 Januari 2017
Begin- eindtijd:               9:30 uur tot 16:30 uur
Kosten:                          120 euro (inclusief lunch), te betalen na bevestiging van inschrijving

De  “Alternative Family Care” training (ALFACA training) biedt kennis en vaardigheden over het werken met niet-begeleide minderjarige vluchtelingen en pleeggezinnen. Medewerkers van Minor-Ndako en Pleegzorg bieden training aan over het werken met pleeggezinnen die zorg dragen voor niet-begeleide minderjarigen.

Deze training is een onderdeel van het co-gefinancierde Europese Unie Alternative Family Care project. Nidos (Nederland), Danish Red Cross (Denemarken), Organisation for Aid to Refugees (Tsjechië), Minor-Ndako (België), Jugendhilfe Süd-Niedersachsen (JSN, Duitsland) en Kinder- und Jugendanwaltschaft Salzburg (Kija, Oostenrijk) hebben samengewerkt aan dit project om de training te ontwikkelen over opvang van niet-begeleide minderjarigen in families.

Als u geïnteresseerd bent om deze training te volgen, stuur dan dit aanmeldingsformulier naar:

pleegzorg@minor-ndako.be voor 2-1-2017.

Gedetailleerde informatie over het programma en de locatie volgen midden januari. Om maximale uitwisseling te stimuleren opteren we voor een diverse groepssamenstelling van 20 personen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen organiseren we een volgend vormingsmoment.


Samen met de provinciale pleegzorgdiensten proberen we in Vlaanderen een opvangnetwerk voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen uit te bouwen.
We geloven dat  opvang in een gezin de meest geschikte vorm is van opvang en begeleiding voor jonge kinderen.

Minor-Ndako ondersteunt de provinciale pleegzorgdiensten in het ontwikkelen van dit project.

Meer informatie vind je bij Pleegzorg Vlaanderen/geef de wereld een thuis of bij een van onze medewerkers op pleegzorg@minor-ndako.be.

In samenwerking met:

Home

Met de steun van: