Minor Link

Met het project Minor L!nK beogen we in één jaar tijd een duurzaam ondersteuningsmodel uit te werken van ex-niet begeleide minderjarige vluchtelingen voor niet- begeleide minderjarige vluchtelingen als coach, brugfiguur en positief rolmodel.

We willen hen betrekken bij onze eigen hulpverlening, bij interne en externe vormingen en bij beleidswerk.

In het project Minor L!nk zetten we in op de kracht van ervaringsdeskundigheid. Dit komt onder andere tot uiting in het parcours dat de jongeren eind 2019 hebben afgelegd. Samen met ‘Link in de kabel’ brachten ze namelijk hun persoonlijke verhaal -letterlijk- in beeld. Want wie kan er beter getuigen over de moeilijkheden om je als niet-begeleide minderjarige in een compleet nieuw land te vestigen dan iemand die het zelf heeft meegemaakt?

Het resultaat? Openlijke gesprekken over onzekerheid, taalobstakels, de afwezigheid van vrienden of familie en over het ver weg te zijn van alles wat tot dan toe bekend was. Naast een inkijk in hun rijke ervaringswereld geven de jongeren ook tips ‘n tricks mee voor zowel lotgenoten als hun begeleiders. Op die manier willen ze hen behoeden voor eventuele valkuilen of fouten die ze zelf hebben gemaakt, maar evengoed moedigen ze hen aan het geloof en de hoop nooit te verliezen. Als rolmodel herinneren ze andere jongeren eraan om ook steeds in henzelf te geloven.

Een aantal van deze filmpjes kan je hier bekijken.

Het Minor-L!nk – project is helaas afgerond, mede door Corona was er geen doorstart.

Heb je toch nog vragen hierover, dan mag je contact nemen met Jana Beke.

Met de steun van:

King Baudouin Faundation