Loopclub

Loop mee met één van onze vier loopteams! We werken aan onze conditie: begeleiders, jongeren en vrijwilligers trainen samen en nemen regelmatig deel aan loopwedstrijden.

In de loopclub van Minor-Ndako willen wij zoveel mogelijk van onze jongeren in contact laten komen met de loopsport op een amusante, uitdagende en gezonde manier. Bovendien willen we een aanbod creëren voor al onze jongeren: zij die voor het eerst loopschoenen aantrekken en zij die uitdaging zoeken en willen verbeteren of testen waar hun limieten liggen. Ook ex-jongeren kunnen blijven meelopen.

De focus van Minor-Ndako ligt heel bewust op het sociaal gebeuren: in groep samen naar een doel toewerken. Jongeren en begeleiders lopen samen en leren elkaar op een andere manier kennen. De focus ligt op ontspanning, sport en samen bezig zijn. Los van de dagelijkse werking van de leefgroep.

Momenteel hebben we vier loopteams: in Brussel, Leuven, Gent en Aalst. Iedereen is welkom op onze wekelijkse trainingen:

  • maandagavond (Brussel)
  • dinsdagavond (Aalst)
  • woensdagavond (Leuven)
  • vrijdagavond (Gent).

De sociale rol van sport is een belangrijke factor voor ons. Sport als bindmiddel. Sport is een mooie en vooral krachtige manier om mensen samen te brengen. Sporttaal is universeel. Binnen de loopclub focussen we daarom op “event-wedstrijden”: wedstrijden met een aanzienlijke amusementswaarde. Deze lopen we met een mix van jongeren, begeleiders en externen (sympathisanten of partners), met als doel: deze mensen leren kennen en de mogelijkheid creëren om het netwerk van de jongere te vergroten.

Jaarlijks lopen we zo’n tien à twaalf wedstrijden.

Wie geïnteresseerd is in de loopclub kan contact opnemen met Gijs Vercoutere.

Volg ons alvast op Instagram via de hashtag #minorndakosport.

Met de steun van:

Logo_n-sport_2015_cmyk_horizoantaal Re¦ügions-regios NL blanc