Minor-Ndako Sport

Sport is meer dan ontspanning, het is een zinvolle vrijetijdsbesteding die je fysiek en mentaal sterker maakt en waardoor je je beter in je vel voelt. Voor veel jongeren is sporten de ideale uitlaatklep, een gelegenheid om alles even los te laten, aan niets te moeten denken, even ontsnappen aan de soms beklemmende of stressvolle situatie waarin sommigen leven. Sinds 2015 heeft Minor-Ndako een eigen sportwerking.

De sociale rol van sport is belangrijk voor Minor-Ndako. Sport als bindmiddel. Sport is een mooie en vooral krachtige manier om mensen samen te brengen. Sporttaal is universeel.

Binnen de loopclub focussen we daarom op “event-wedstrijden”: wedstrijden met een aanzienlijke amusementswaarde. Deze lopen we met een mix van jongeren, begeleiders en externen (sympathisanten of partners), met als doel: deze mensen leren kennen en de mogelijkheid creëren om het netwerk van de jongere te vergroten.

In het zaalvoetbal nemen we met twee ploegen deel aan de Brusselse zaalvoetbalcompetitie: MN Club en MN City.  De teams zorgen voor ontspanning en een manier om te groeien als persoon.

Momenteel verkennen we de mogelijkheden om een cricketploeg op te zetten – de trainingen zijn alvast gestart.  Ook mountain-biken zit af en toe in het aanbod.

Getuigenissen

Mou

Mou

speler sinds september 2021

“Sinds september woon ik alleen in Brussel. Ik wou graag nieuwe mensen leren kennen en voetbal is mijn grote passie. Via mijn begeleider bij Minor-Ndako kwam ik bij de zaalvoetbalteams terecht. Sindsdien heb ik al veel nieuwe mensen leren kennen en heb ik ook mijn eerste competitiematchen gespeeld. Spannend en heel leuk. In mijn laatste match scoorde ik twee goals, maar ik ben vooral blij als we samen als team winnen.”

Efrem

Efrem

jongere loopteam

"Dankzij mijn begeleider bij Minor-Ndako kwam ik in 2019 bij het Brusselse loopteam terecht. Sporten is belangrijk voor mij. Lopen helpt mij als ik alleen thuis zit en veel nadenk. Na een training of wedstrijd is mijn stress verdwenen. Sporten is gezond. Via het loopteam van Minor-Ndako heb ik ook al veel nieuwe mensen leren kennen van andere culturen. Ik loop dan ook het liefst samen in groep."