Minor-Ndako vzw biedt aangepaste zorg en begeleiding voor kinderen, jongeren en hun context in een problematische situatie. We richten ons tot kinderen uit alle windstreken en in het bijzonder tot de meest kwetsbare. We stellen participatie voorop en proberen maatschappelijke inclusie te realiseren. Met vasthoudend engagement blijven we zoeken naar een duurzame oplossing voor ieder van hen.
Minor-Ndako is erkend door de Vlaamse Gemeenschap in het kader van de Bijzondere Jeugdzorg.

Studio 54 is een project voor jongeren tussen 16 en 25 jaar, die erkend vluchteling zijn of subsidiaire bescherming genieten en die nood hebben aan verdere begeleiding en ondersteuning bij het zelfstandig wonen.

 

Functie

In eerste instantie zal je individueel begeleider worden van niet begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV) die hun eerste stappen zetten in het zelfstandig wonen (CBAW).

Een tweede deel van de job bestaat uit het begeleiden van jongeren in een Kleine wooneenheid (KWE).

Binnen deze woonvorm kiezen jongeren ervoor om samen te wonen en wordt er meer aandacht besteed aan het samenleven in groep. In de  KWE wonen drie NBMV samen en worden er kookactiviteiten, groepsgesprekken en activiteiten georganiseerd in samenspraak met de jongere. Als begeleider ben je niet enkel verantwoordelijk voor je individuele begeleidingen, maar sta je door dagelijkse aanwezigheden in de woning ook klaar voor de andere jongeren.

Naast het inzetten op alle relevante levensdomeinen binnen de begeleiding (netwerk, dagbesteding, budget, psychologische ondersteuning, vrije tijd,…) word je binnen de KWE-werking ook deel van het KWE-team.

Je werkt volgens een flexibel uurrooster tussen 8u. en 20u. Je bent bereid tot occasioneel avondwerk.

 

Profiel

 • We zijn op zoek naar iemand die zichzelf omschrijft als een trekker, iemand die zin heeft een werking uit te bouwen en te dragen, ondersteund door een goed en coherent team. Iemand die maatschappelijke inclusie, engagement en begeleiding op maat nastreeft en gelooft in de kracht van de jongere.
 • Kennis van de sociale kaart is een pluspunt.
 • Je staat achter onze missie en visie en herkent jezelf in onze basishouding. Je kan je vinden in herstelgericht werken.
 • Je hebt minimum een bachelordiploma, bij voorkeur in een menswetenschappelijke richting, of gelijkgesteld door werk- of levenservaring.
 • Je bent pedagogisch onderlegd en hebt affiniteit in het werken met jongvolwassenen.
 • Ervaring in het werken met niet-begeleide minderjarige vluchtelingen of begeleid zelfstandig wonen is een pluspunt.
 • Je bent enthousiast, positief ingesteld, flexibel, communicatief en kritisch over het eigen handelen.
 • Je bent ruimdenkend, gedreven en neemt initiatief. Je bent cultuursensitief en hebt een open houding.
 • Je gaat op zoek naar externe samenwerking in functie van de jongere.
 • Je bent kritisch, assertief én constructief. Je denkt na over visie en verkondigt je visie binnen een team. Maar boven alles ben je een teamspeler.
 • Je hebt volgende talenkennis: Nederlands zeer goed, Frans goed. Andere talenkennis is een troef.
 • Je kan vlot werken met de computer, kan een agenda beheren en een realistische planning opmaken. In het bezit zijn van een rijbewijs B is een pluspunt.

 

Aanbod

Arbeidsovereenkomst bepaalde duur 01/01/2020 – 31/12/2020. Verlenging mogelijk.

Voltijdse tewerkstelling.

Verloning volgens PC 319.01.

Tussenkomst woon-werkverkeer. Fietsvergoeding.

 

Plaats tewerkstelling

Brussel, Olivetenhof 2

 

Solliciteren

Heb je interesse in deze job?

Stuur dan je cv en motivatiebrief vóór 02/12/2019 t.a.v. evelyne.verhaegen@minor-ndako.be

Bij vragen of opmerkingen neem gerust contact op met Evelyne Verhaegen op 0492/793160.

 

Minor-Ndako wil de samenleving zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst, geloof of handicap.