
Wazir
“Ik wou altijd bij een organisatie werken die zich inzet voor jongeren die het moeilijk hebben. Bij Minor-Ndako zijn de collega’s heel divers en dat zorgt voor kwalitatieve, professionele teams. Iedereen heeft het beste voor met de jongeren, dat werkt enorm verbindend.”

Lotte
“Bij Minor-Ndako is de authenticiteit als begeleider heel belangrijk, waardoor we echt onszelf kunnen zijn bij de jongeren. Dat zorgt ervoor dat we snel een vertrouwensband kunnen opbouwen en de jongere volledig in zijn of haar kracht kunnen zetten. Naast de jongeren zijn ook de collega’s in ons zelfsturend team in Kortrijk voor mij heel belangrijk om op te kunnen terugvallen! Wij overleggen veel over de soms complexe situaties en steunen elkaar in dik en dun.”

Emilia
“Mijn sollicitatiegesprek vond plaats in leefgroep Koala in Dilbeek. Toen ik binnen kwam werd ik meteen overspoeld door de warmte, de liefde en het enthousiasme die ik als onbekende kreeg. Voor mij voelde dat onmiddellijk aan als “thuis”. Nu ik bij Minor-Ndako werk kan ik dat gevoel alleen maar bevestigen.”
Vacatures
Nieuws
Herken je jezelf in onze kernwaarden?
Participatie, warm en veilig, gedreven en bevlogen, innovatief en leergierig
Dan is Minor-Ndako misschien wel een fijne werkplek voor jou …
Deze kernwaarden zijn de leidraad van ons pedagogisch handelen en van onze organisatie. We bouwen elke dag aan een positief leef- en werkklimaat omdat we weten dat onze medewerkers elke dag het beste van zichzelf geven.
De missie van Minor-Ndako kan immers maar waargemaakt worden door een gemeenschap van medewerkers die bereid zijn te werken vanuit onze visie. We maken dat concreet aan de hand van werkkaders als geweldloos verzet en herstelgericht werken. Ook divers-sensitief en traumagevoelig werken zitten verweven in onze handelingsprincipes.
Minor-Ndako heeft 16 afdelingen. In de ‘categoriale afdelingen’ werken we met niet-begeleide buitenlandse minderjarigen. Binnen de ‘reguliere afdelingen’ ligt de focus op kinderen en gezinnen uit Brussel en Vlaams-Brabant. We werken zowel residentieel als ambulant. Naast verschillende leefgroepen hebben we thuisbegeleidingsdiensten en diensten voor begeleid zelfstandig wonen.
In elke afdeling vertrekken we vanuit dezelfde kernwaarden, missie en visie.
Van Minor-Ndako mag jij als medewerker verwachten:
- Een warm onthaal in de organisatie (van een correct contract tot goed werkmateriaal, van een fijne kennismaking met je team tot uitwisseling met collega’s uit andere afdelingen)
- Een stevig vormingspakket: iedereen die start volgt een interne basisopleiding, waarin we je o.a. meenemen in onze basishouding en werkkaders. Je kan deelnemen aan werkgroepen en oefensessies. Er zijn heel wat inhoudelijk-technische vormingen rond het thema niet-begeleide minderjarigen en een aanbod op maat van het team.
- Ondersteuning op momenten dat het heftig is in het werk, in de groep of in een traject van een jongere. We hebben aandacht voor draagkracht van medewerkers en teams en zoeken, samen met medewerkers, naar een gezonde balans.
- Een transparante werking en organisatie: overlegstructuren, interne communicatie, een pedagogisch handboek, … We leren nog altijd bij op dit vlak.
- De mogelijkheid om uit te wisselen met collega’s, over afdelingen heen. Dikwijls serieus, maar ook om samen te feesten.
- Dat we regelmatig de tijd nemen om na te denken als organisatie: we kijken waar het nog niet helemaal goed zit, we passen ons aan als er nieuwe uitdagingen op ons af komen, … Dat wil zeggen dat we continu in beweging zijn. Stap voor stap bouwen we aan een dynamisch geheel.
Minor-Ndako investeert in medewerkers en biedt groeikansen.
Wij verwachten van jou:
- Dat je met ons meebouwt aan dat positief leef- en werkklimaat (het ‘warm nest’).
- Dat je jezelf even de tijd geeft om alles te leren kennen, dat je je engageert voor een redelijke termijn.
- Dat je bereid bent om te groeien en in te zetten op verbinding.
- Dat we je mogen leren kennen en je opnemen in ons team.
Goesting?
Jobinfomomenten
AB ondersteunt Minor-Ndako
opinie: Jeugdhulp niet voorzien op groeiende groep piepjonge vluchtelingen