Leefgroep Koala zoekt een nieuwe collega
Contract onbepaalde duur : voltijds 100% (80% is bespreekbaar), Dilbeek

20230525 Vacature trajectverantwoordelijke Koala

Solliciteren kan tot en met zondag 18/06/2023

P&P – partners in parenting – geeft kinderen die langdurig in een leefgroep verblijven en niet of nauwelijks naar huis kunnen een plek buiten de leefgroep.
Het gaat om kinderen uit Brussel en Vlaams-Brabant.

Minor-Ndako is voor dit project op zoek naar gewone gezinnen die een buitengewoon engagement willen aangaan. Een engagement dat vertrekt vanuit liefde en zorg, met een groot hart en een tikkeltje durf en moed.

Wil jij kinderen uit de leefgroep graag een warme thuis geven buiten de leefgroep? Wil je eens komen kijken naar een leefgroep? Kom dan naar onze infoavond op maandagavond 12/06 in Anderlecht om 19u. 

Inschrijven via mail aan Sara Lasisi of bellen naar 0491 16 37 75.

Meer info: Partners in Parenting

 

veel leesplezier!

MN jaarverslag 2022

CBAW Leuven zoekt een nieuwe collega.
contract onbepaalde duur – voltijds 100%, Leuven

begeleid(st)er CBAW Leuven

Solliciteren kan tot en met zondag 18/06/2023.

De opvangcrisis voor asielzoekers is groot. Alleen heeft niemand het over de crisis binnen de crisis: het tekort aan plaats in de jeugdhulp voor jonge kinderen die alleen naar ons land vluchtten. “Als we niets doen, wordt het probleem alleen maar groter”, zegt David Lowyck van jeugdhulporganisatie Minor-Ndako.

Lees hier het opiniestuk dat David, onze directeur, schreef voor Sociaal.net (12 mei 2023).

Veel leesplezier!
MN Jaarverslag 2021

Hier kan je ons jaarverslag van 2020 vinden. Een bijzonder jaar door Corona, maar ook veel andere, boeiende activiteiten en veerkracht. Veel leesplezier!

MN Jaarverslag 2020

Dit weekend kregen we onverwacht droevig nieuws. Alijan Mirzahi, één van de jongeren die we begeleiden, is zaterdag van ons heen gegaan.
We proberen dit verlies een plaats te geven, samen met zijn vrienden, klasgenoten en leerkrachten. Samen met de Afghaanse gemeenschap en met zijn familie die in alles wat we doen heel nabij is.

De begeleiders schreven een tekstje voor Alijan. We willen dit delen ter ere van hem, we willen zijn herinnering levend houden en laten horen wat hij voor ons betekende.

“ Alijan Mirzahi,

De naam zal ons voor altijd bij blijven.. Wanneer we denken aan Alijan, dan denken we aan een fijne jonge man die heel warm, zorgzaam, vriendelijk en oprecht was. Door zijn zachte karakter en grote hart werd hij door iedereen graag gezien, hij stond graag in verbinding met zoveel mensen. Familie en vrienden waren zijn grootste steunpilaren in het leven.
Alijan, afkomstig uit Surkh Joy Gulan Qul in Afghanistan behoorde trots tot de Hazara gemeenschap.

Op school deed hij het zeer goed, hij behaalde recent zijn certificaat en kon met trots aantonen hoe goed hij was in zijn vak.

Hij was, zoals zoveel lot- en leeftijdsgenoten, op zoek naar een zinvol en betekenisvol bestaan. Zoekend naar zijn plaats in dit leven. Hij bloeide open en bewandelde zijn pad op zijn eigen manier. Hij bouwde iedere dag, stap voor stap, aan zijn toekomst hier in België. Hij liet zich omringen door mensen die om hem geven en die hem ten volle ondersteunden.

We hadden hem heel graag nog verder zien groeien in alles wat hij deed. Hij was nog maar 19 jaar en had nog een heel leven voor hem…
Onze gedachten gaan uit naar alle mensen in Afghanistan en België die, net als ons, de eer hadden om Alijan gekend te hebben. Wij willen iedereen bedanken die van betekenis was in het leven van Alijan.

Lieve Alijan, bedankt dat we deel mochten uitmaken van je veel te korte parcours.
Rust zacht, dicht bij je familie. Jij leeft voor ons verder in onze harten en gedachten.”

Onze gedachten gaan uit naar alle jongeren op de vlucht, in de hoop een betere toekomst te vinden.
Onze harten zijn bij jullie en jullie families.
Jullie lot laat ons niet los en zal ons nooit loslaten.

Wie ons al even volgt weet dat we voor de jongste niet-begeleide minderjarige vluchtelingen heel sterk inzetten op pleegzorg en ‘directe pleegplaatsingen’ bij aankomst in België.
Hoe dat loopt kan je hier bekijken vanuit het perspectief van Akke, voor ons de pleegbroer van de maand!
Heel dikke merci aan Akke en zijn gezin: